Lake District 2016

Lake District 2016

zaterdag 10 oktober 2009

Dag van de Palliatieve Zorg


Een dag waarop wereldwijd aandacht besteed wordt aan de palliatieve zorg, de zorg die wordt geboden aan mensen die niet meer kunnen genezen.Met palliatieve zorg wordt getracht er alles aan te doen om hen tot het laatst een nog zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bieden.
U zult zich ongetwijfeld afvragen wat deze foto's daar mee te maken hebben.
Wel, dit is een klein deel van de 60 vrijwilligers van het "Willem Holtrop Hospice" in Ermelo.
Jaarlijks wordt voor hen een vrijwilligersdag georganiseerd om hen even in het zonnetje te zetten. Het is tegelijk ook een soort teamdag om elkaar beter te leren kennen.

Eén van de activiteiten dit jaar was: "Schapen drijven". Nadat eerst was gedemonstreerd hoe een border collie een kudde schapen bij elkaar houdt, werden de deelnemers uitgenodigd in groepjes hetzelfde te doen. Ik kan u verzekeren dat het niet eenvoudig is om in een weiland 7 schapen in één hok te krijgen.
Maar goed, doel was uiteindelijk de saamhorigheid in het team vergroten op een leuke manier, en dat is zeker gelukt.

Vandaag dus de dag van de palliatieve zorg. Om te laten weten dat die zorg bestaat en om mensen te laten weten welke keuzen er zijn als genezing niet meer mogelijk is.
Als voorzitter van het bestuur van het Willem Holtrop Hospice sta ik wat verder af van de dagelijkse praktijk, maar ik kan u verzekeren dat ik onder de indruk ben van de prestaties van al die vrijwilligers die zich geheel belangeloos inzetten voor mensen die een beroep doen op deze zorg. Chapeau!!
Vandaag is er open dag in het Hospice: van 14.00 tot 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Geen opmerkingen: