Lake District 2016

Lake District 2016

zaterdag 28 november 2009

Stilte in je hart


"In de stilte is er meer verbondenheid en beleef je meer aan elkaar dan met veel woorden."

Dat is zo maar één van de vele uitspraken van Leo Fijen, eindredacteur godsdienstige programma´s van de KRO, in Putten op 19 november j.l., naar aanleiding van zijn boek "De reis van je hoofd naar je hart".
Ik heb geen aandelen, maar mocht je de komende tijd op het laatste moment nog een cadeautje zoeken dan is dit boek een aanrader. (Niet vandaag kopen natuurlijk, want vandaag is het "Niet-Winkeldag".)

Vanuit de bezoeken die Leo Fijen het afgelopen jaar bracht aan diverse kloosters in Europa, heeft hij samen met o.a. vader abt Korneel Vermeiren van de Koningshoeven in Berkel-Enschot een aantal leefregels geschreven voor het drukke bestaan van alledag:

"Zorg dat je thuis bent op de plaats waar je woont; verzoen je met de aarde; voeg je in het ritme van de aarde; neem het risico om jezelf in de modder tegen te komen; neem afstand om te kunnen leven met het kwaad in jezelf, ...
Maar vooral: zoek de stilte. In de ruimte van de stilte kun je pas echt luisteren naar de diepste stem van jezelf, de ander en God in je eigen hart."

Dit lijkt me wel genoeg stof voor de overdenking van morgen. Misschien zelfs voor de komende maand.

Geen opmerkingen: