Lake District 2016

Lake District 2016

dinsdag 15 december 2009

Hemel en Aarde


De afgelopen week heb ik wat foto's laten zien van Zuid-Afrika. De aanleiding om daar in 2005 naar toe te gaan was iets serieuzer dan alleen maar vakantie.

We waren er in verband met de internationale Camphill Dialogue, een driejaarlijkse bestuurdersconferentie van de Camphill Instellingen. Deze laatste zijn het best te omschrijven als woon-leefgemeenschappen van mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Nadat "Karl König" daartoe in Schotland in 1939 het initiatief nam zijn er wereldwijd zo'n 90 van deze gemeenschappen ontstaan. "Christophorus" in Bosch en Duin is er één van.

Thema van de conferentie in Camphill gemeenschap "Hemel en Aarde" in Hermanus ZA, waarvan hier een overzichtsfoto, was hoe bestuurlijk om te gaan met de drie hoofdthema´s van het gemeenschapsleven :

- the cultural/spiritual sphere
- the sphere of rights
- the economic sphere

Alle Camphill-gemeenschappen worstelen met hun bestaan in deze tijd en het was bijzonder inspirerend om die ervaringen, internationaal uit te wisselen.
Overigens was er in 2008 een Camphill Dialogue in "Orion" in Rotterdam, waar wij gastheer waren, en in 2011 is de volgende in "Sylvia-Koti" in Finland.
Dan weet u dat ook weer.

Geen opmerkingen: