Lake District 2016

Lake District 2016

donderdag 30 december 2010

De balans


Het jaar is weer bijna voorbij.

Tijd om terug te blikken en de balans op te maken. Op verschillende radio- en TV-zenders worden weer jaaroverzichten gepresenteerd. En de vraag die je daarbij kunt stellen is: zijn we er dit jaar een beetje op vooruitgegaan?

Gek eigenlijk. Er is altijd maar één richting, en dat is vooruit. Niemand wil er op achteruit gaan, stilstand is achteruitgang, dus moeten we vooruit.

Waarheen? Wat is het doel? Er moet een doel zijn want we hebben geleerd in onze maatschappij dat je vóóruit moet en doelgericht en resultaatgericht te werk moet gaan.

Als het doel nou eens zou zijn, om op een vreedzame manier met elkaar samen te leven? Evenwicht te bewaren, door, als je naar links dreigt te vallen naar rechts te buigen zodat je rechtop blijft. Elkaar te ondersteunen door gebruik te maken van je eigen en van elkaars kracht en mogelijkheden, zodat je met elkaar tot ongekende hoogte kunt stijgen.

Dan is de vraag: En,.? Is het gelukt? Die vraag moet ieder voor zichzelf maar beantwoorden.
Soms zijn er misschien acrobatische toeren voor nodig geweest. Ik hoop dat u desondanks de balans hebt weten te vinden en het jaar goed kunt afsluiten.
Ik kijk met een goed gevoel terug en wil graag iedereen bedanken voor de plezierige contacten en de steun in het afgelopen jaar.

Foto: Wintercircus "Louis Knie", nog tot 2 januari 2011 op het Jaarbeursterrein te Utrecht.

2 opmerkingen:

Michel Gastkemper zei

Beste Adri,
En jij bedankt weer voor een heel jaar lang elke dag genieten van foto's en teksten!
Ik hoop dat je inspiratie vindt om nog een jaartje door te gaan en ons te plezieren...
(Woordverificatie: abbil)

Adri zei

Hoi Michel,

Graag gedaan.
Voorlopig ben ik van plan nog een poosje door te gaan. Er valt nog voldoende te fotograferen en te bedenken.

Hartelijke groet,

Adri