Lake District 2016

Lake District 2016

woensdag 28 september 2011

Utopia


Tegenover De Schorren aan de oostkant van Texel heeft Natuurmonumenten dit jaar een nieuw natuurgebied in ontwikkeling genomen, Utopia, genoemd naar de oorspronkelijke boerderij die op die plek stond.

Het is een fantastische broedplek voor vogels die daar in grote getale gebruik van maken.

Texel schijnt zo voedselrijk te zijn voor vogels dat er zelfs bepaalde soorten uit Siberië een tussenstop maken als ze onderweg zijn naar hun overwinteringsplek in West-Afrika. Een echt Utopia dus.

1 opmerking:

Ger zei

Dag Adri,

Heb zojuist eens wat filmpjes zitten te bekijken via Beeldbank Texel,zie en hoor dat er de laatste jaren heel wat veranderingen op natuurgebied hebben plaatsgevonden en dat men druk was met''het maken van nieuwe natuur'' en het nieuwe Utopia een waar luilekkerland moet zijn voor broedvogels en zeker ook voor de trekvogel die daar foerageren.
Zelfs de Steppekievit is er gespot.

Jaren geleden verbleven wij 17 dagen in een hotel in Portugal in een wonderschone ambiance.....in vroeger tijden een dorp waar de familie's van de tonijnvissers woonden,huisjes,kerk,school...alles was stijlvol gerestaureerd en het geheel lag midden in het natuurgebied Rio Formosa met haar vele Salinas,het was daar één vogelparadijs in september,ook zo'n heerlijke rustige vakantieplek om nooit meer te vergeten.

Hartelijke groeten,
Ger