Lake District 2016

Lake District 2016

dinsdag 18 oktober 2011

Straatbeeld


Zo ongeveer zou het straatbeeld in vroeger tijd er uitgezien kunnen hebben, als je de ontwerpers in het "Louwman Automobiel Museum" in Den Haag mag geloven.

Met heeft daar niet alleen een ongelooflijke hoeveelheid auto's bijeengebracht.
Men heeft ook een paar straatjes met allerlei oude winkeltjes uit die tijd nagebouwd waardoor het geheel een mooi authentiek karakter krijgt.

2 opmerkingen:

Ger zei

Dag Adri,

Leuk,leuk....in zag afgelopen dagen in de gauwigheid al meer van dit fraaie glimmende blik voorbij (sc)rollen......zei zij een beetje oneerbiedig;-)
Maar ik vind het sfeertje van weleer wel realistischer nagebootst dan in het Auto,klokken en dieselmuseum in Schramberg(D) waar wij onlangs waren.
Daar stond ook heel wat op vier en twee wielen te pronken.....maar de aantrekkelijke aankleding liet in mijn ogen veel te wensen over.
Maar dat kan je wel overlaten aan de heer Evert Louwman,hij komt uit een familie die niet stil gezeten heeft en weten hóé iets aantrekkelijk te maken en tot zijn recht te laten komen,de auto staat in het bedrijf centraal.

Ik was meerdere keren in het vorige automuseum in Raamsdonksveer en dat was ook al zó sfeervol qua inrichting,uitstraling en beleving.


.....leuk straatje,mooi decor,de persoon die zich met de taxi liet brengen heeft vast heerlijk gedineerd.

Want bij het goed bekijken van jou foto vraag ik me af;is het wel enkel een decor of zit daar achter die gevel een bestaand restaurant?
Kan me voorstellen dat jij de oude straatlantaren ook op de foto wilden hebben?
....Durf het bijna niet te schrijven.....,
maar heb je niet overwogen aan gedacht om even dat reclamebord met € tekens klein stukje opzij te zetten;-)

Fijne dag!!!
Ger

Adri zei

Dag Ger,

Ja, als je van dit soort musea houdt en van het nostalgische sfeertje uit die tijd kun je hier smullen.
Uit één van de presentaties begreep ik dat vader en zoon Louwman hier een belangrijk deel van hun leven aan hebben gewijd.

Je begint me zo langzamerhand aardig aan te voelen. Inderdaad wilde ik die lantaarn er bij hebben. Die hoort bij het straatbeeld. Vervolgens wilde ik dat reclamebord weg hebben.
Echter, wij hebben al behoorlijk moeten praten bij de entree om met fototassen en statieven het gebouw in te mogen. Men wilde ook alles even controleren, omdat er kennelijk in het verleden onverlaten zijn geweest die met schroevendraaiers onderdelen van de auto's afhaalden om mee te nemen. De dienst beveiliging moest er aan te pas komen om ons toestemming te geven.
Het gevolg daarvan was dat wij het niet aandurfden om zomaar dat bord een paar meter verder te zetten. Om mogelijke trammelant te voorkomen hebben we het maar zo gelaten. Wij hebben het dus wel overwogen, maar hebben ons, gezagsgetrouw als we zijn, erbij neergelegd.
Je moet het bord dus maar gewoon even wegdenken.

Hartelijke groet,

Adri