Lake District 2016

Lake District 2016

vrijdag 18 november 2011

Paddenstoelenladder


Paddenstoelenladder.
Een woord wat natuurlijk helemaal niet bestaat. Tenminste niet tot vandaag. Want ik neem het nu op in mijn Blog en daarmee is het een officieel woord geworden. Let maar eens op. Als je volgende week in Google dit woord intikt krijg je een hit.

Ik moet ineens denken aan dat Bijbelverhaal van Jacob, die droomde over een ladder die tot in de hemel reikte. Misschien  hebben de kabouters ook wel zo'n verhaal in hun kabouterbijbel.

Het is typisch zo'n verhaal dat past bij de plek waar deze boom staat: "Het Solse Gat" in Drie, waar sinds mensenheugenis mystieke verhalen de ronde doen over een oud klooster en over monniken in witte gewaden die in het holst van de nacht bij volle maan liederen zingen en waar bijzondere gebeurtenissen plaats vinden.

"Eens op een nacht, toen een dichte mist was neergedaald in het bos en de dansende bomen tot rust waren gekomen, kwamen de kleine kaboutermannetjes met hun kleurige puntmutsen uit hun huisjes tevoorschijn. Uit alle hoeken van het bos liepen ze in lange rijen naar de paddenstoelenboom waar ze een grote kring vormden. Ze speelden zacht op hun zelfgemaakte muziekinstrumenten en......"

1 opmerking:

Ger zei

Dag Adri,

Ja, die zoekmachines doen hun best maar,en de gene die een website/weblog hebben en zoveel mogelijk hits in Google willen hebben/halen weten als ze slim zijn precies welke trefwoorden ze moeten gebruiken in hun berichten,of elke keer weer een andere spelletje verzinnen of iets dergelijks om andere aan mee te laten doen,gelinkt en gelinkt worden etc.
Actief blijven op internet werkt schijnbaar goed voor velen.

Ken in de tuin wel de mooie plant met wit en blauwe bloemen en lancet vormige blaadjes die tegenover elkaar staan op de lange steel,tot onder de bloemen en in het Nederlands ''Jacobsladder'' heet.

Maar de kabouters kunnen in elk geval de boom in.....(ik bedoel het positief;-))

Spannende verhalen uit vroeger tijden over ''Het Solse Gat''

Het blijft ook mij boeien,de talloze legendes die nog steeds overal rondwaren,waar je nou ook komt...



Hartelijke groeten,
Ger