Lake District 2016

Lake District 2016

dinsdag 7 februari 2012

Helder


Met dat het zo koud is, is het ook heel helder.

Het is net of het licht lichter is dan anders. Dat kan natuurlijk niet, want licht is licht. Maar toch, u begrijpt wel wat ik bedoel.

Ik ben geen weerkundige. Misschien zijn er wat minder trillingen in de lucht, zoals je dat bij warm weer wel eens hebt? Wat minder vervuiling? Is het gewoon de weerkaatsing van de witte sneeuw? Of is het allemaal illusie?

1 opmerking:

Ger zei

Dag Adri,

Jij weet net zo goed als ik en véle anderen met ons dat licht niet overal het zelfde is, altans zoals onze ogen het waarnemen,
en hoe en wat onze ogen zien wordt weer anders op de foto weergegeven.

Het heeft er toch echt wel mee te maken waar de zon staat,en waar jij je bevind ten opzichte van de zon,op welk tijdsstip van de dag het is,of het helder weer is of bewolkt,of er dikke schapenwolken of dreigende regenwolken hangen tegen een blauwe lucht,of je aan zee bent,hoog in de bergen of in een open landschap......etc.etc.

Het mooiste warme licht wat mijn ogen ooit zagen was in Toscane,en het meest heldere licht op Madeira Ponta-Sao-Lourenco-Canical,en dan schieten mij nog wel enkele plekken te binnen waar ik geraakt werd door het prachtige licht,Normandië,de westkust van Kreta,Sumatra toen ik vanaf grote hoogte het eiland Samosir in het Toba meer zag liggen waar wij de eerste 5 dagen verbleven tijdens onze rondreis in Indonesië,ook op Lombok en op Sri Lanka nam ik dat hele speciale licht waar.

Ach je hoeft helemaal niet zó ver weg te gaan...jij nam dat speciale licht ook waar dicht bij huis....en ik weet precies wat je bedoelt!!!

Fijne dag en groeten,
Ger