Lake District 2016

Lake District 2016

maandag 23 juli 2012

Cannenburgh 4


3 opmerkingen:

Ger zei

Toch wel leuk zo'n fotoserie Cannenburgh,de ingelijste afbeelding doet mij denken aan vroegere emaille reclame borden van Levensverz.Mij .R.V.S.

man/vrouw/hond/paraplu
maar het een zal niets met het ander van doen hebben, is ook een ander hondje zie ik;-)

Hartelijke groeten,
Ger

Kees zei

Hallo Adri, prachtige omgeving daar Adri, ben er ook al dikwijls geweest. Er zijn fraaie doorkijkjes naar het kasteel. Voorheen stond er ook nog een oude werkende watermolen, helaas is die erg vervallen, is niet veel meer van over. Hopelijk wordt die ooit eens gerestaureerd.

Vriendelijke groet van kees

Adri zei

Dag Ger en Kees,
Ja, het is een leuk kasteeltje met een prachtige omgeving om er te wandelen.
Op de borden zitten knopjes waar je op kunt drukken om uitleg te krijgen. Mijn oog viel deze keer op het bruidspaar dat op de brug stond.

De watermolen is er nog steeds. Ik heb hem ook zien draaien. Toevallig kwam er een man langs die betrokken is bij het beheer ervan. De watermolen is van een andere eigenaar.Hij vertelde dat er al eeuwen sprake is van animositeit tussen de eigenaar van het kasteel en de eigenaar van de molen. De molen pompt water op voor de wasserij die er aan verbonden is. Heeft dus regelmatig en schoon water nodig. Het kasteel heeft daar maling aan en pompt water op voor de tuinen. Die belangen lopen niet altijd gelijk op. Er is een behoorlijk hoogteverschil wat overbrugt moet worden.
Het kwam dus voor dat de eigenaar van het kasteel stiekem een dammetje sloeg om water op zijn grond te houden terwijl dan de wasserij droog kwam te staan.

Leuk om als buitenstaander dit soort verhalen aan te horen.

Hartelijke groet,
Adri