Lake District 2016

Lake District 2016

woensdag 20 februari 2013

Hoogvliegers



Ik kan niet zeggen dat ik last heb van al die ganzen.
Het is wel een leuk gezicht als je ze zo in zwermen over het land ziet vliegen.

Maar ik kan mij ook voorstellen dat de boeren er niet echt blij van worden. Nu zal dat hier nog wel meevallen, want de Arkemheense Polder is speciaal tot vogelgebied verklaard. Maar als je het gras nodig hebt voor je koeien is het andere koek.

2 opmerkingen:

Ger zei

Volgens mij hebben we hier te doen met de grauwe gans, waarvan er inmiddels een hele boel zijn,en dan te weten dat omstreeks 1910 de grauwe gans in de Benelux als broedvogel uitgestorven was.Ze hebben goed hun best gedaan en aan eten ontbrak het hun vast niet in al die jaren.

Indische ganzen zijn pas échte hoogvliegers zo waren de wetenschappers(je weet wel die andere hoogvliegers die ons landje rijk is)er getuige van hoe de vogels over de Himalaya vlogen en een hoogte tot wel bijna 6500 meter haalden.
De ganzen rustten regelmatig, maar niet tijdens hun vlucht over de Himalaya. Dat deden ze in één keer. Dit deel van de tocht kostte ze acht uur en dat zonder pauze.
Maar het zijn ook slimme vogels die Indische ganzen,een van 's werelds hoogst vliegende vogels, vliegen toch niet zo hoog als gedacht. Als de vogels de Himalaya willen oversteken, vliegen ze niet over bergtoppen, maar door bergdalen.
Goh....door hier en daar te lezen op het internet kom je nog wel eens wat informatie tegen;-)

Lekker laten vliegen zou ik zeggen,moet er toch niet aan denken dat straks elke trekvogel met zendertje en camera aan die lange vlucht moet beginnen....

Ohja....mooie foto trouwens!!!☺

Met vriendelijke groet,
Ger






Adri zei

Kijk, zo leer ik weer eens wat.
Bedankt Ger!