Lake District 2016

Lake District 2016

zondag 19 mei 2013

Eerste Pinksterdag



Ik denk dat de meeste mensen niet meer weten wat Pinksteren betekent en waarom we dat vieren als een feestdag. Daarom even een kleine update:

Het is de vijftigste dag na Pasen en dan vieren we in de christelijke kerk dat de Heilige Geest neerdaalde op de apostelen. Zij waren bijeen in de tempel en hoorden plotseling het geluid van een grote windvlaag. Er verschenen "vurige tongen" boven hun hoofden en ze begonnen vervolgens in allerlei talen het evangelie te verkondigen, zodat een ieder dat ik zijn eigen taal kon verstaan.
Petrus hield een lange toespraak, waarna er ongeveer duizend mensen zich bij de apostelen aansloten. Zie: "Handelingen 2: 1-42".
Het feest wordt ook wel gevierd als de geboorte van de (katholieke) kerk.
Er is nog veel meer te vertellen over Pinksteren. Voor wie daarvoor belangstelling heeft verwijs ik graag naar de pagina "www.beleven.org".

Voor de meeste mensen is het tegenwoordig een weekend om er even op uit te trekken. Lekker even de natuur in, of lekker even met de caravan op stap, of zo. En dan maar hopen dat het weer een beetje mee zit.
Wat een plaatje hè? Met pijn het in het hart doen wij afstand van onze 33 jaar oude Graziella Lander. Een fantastische caravan die ons op heel veel mooie plekjes heeft gebracht. Maar, gelukkig blijft hij in familie.

Geen opmerkingen: