Lake District 2016

Lake District 2016

vrijdag 16 augustus 2013

Blauw, blauw en nog eens blauw


Oké dan.
Deze foto is speciaal voor mensen die van blauw houden. Je kunt zeggen dat het een koele zakelijke kleur is. Maar blauw staat ook voor zuiverheid en puurheid. Die sfeer is hier duidelijk te zien. Sereen haast.

In de iconografie staat blauw voor de hemel, het goddelijke.
Maria is op ikonen dan ook vaak afgebeeld in een blauw onderkleed met een rood bovenkleed, teken van het aardse, terwijl Christus een rood onderkleed draagt met een blauw bovenkleed, wat zijn goddelijkheid weergeeft.
Blauw is ook een woord dat in onze taal op allerlei manieren voorkomt. Wat dacht u van: een blauwtje lopen, blauw zijn, zich blauw betalen, een blauwe maandag, iets blauw blauw laten, etc.
Vult u maar aan, tot u er blauw van ziet ...

Tenslotte is blauw ook een koninklijke kleur: blauw bloed. Laten we daar op deze dag van de begrafenis van Prins Friso ook maar even bij stil staan.

3 opmerkingen:

Kees zei

Hallo Adri, Ja door en door triest, we zullen daar zeker bij stilstaan vandaag. Wij wensen de koninklijke familie zeer veel sterkte in deze moeilijke periode.

Groet Kees

Joke (Jokes Camera) zei

Laat blauw nou precies mijn lievelingskleur zijn, Adri. Prachtige foto. Ja, wat Friso betreft is het allemaal heel triest, maar dat is het al anderhalf jaar. Misschien is het overlijden voor iedereen juist wel een zegen. Groetjes, Joke

Ger zei

Dag Adri,

Aan blauw ontbreekt het in elk geval niet op je foto,mooi!!

''Is de hemel heden grauw morgen is hij blauw''

Hoop ik...

Fijne zondag,
Ger