Lake District 2016

Lake District 2016

dinsdag 10 december 2013

Studiofotografie


Enkele weken geleden zijn we op een zaterdag met de Foto Cirkel Zeewolde op bezoek geweest bij Willem van der Vlies. Willem is eigenaar van "Fotostudio 155" in Zeist. Daarnaast is hij voorzitter van "Samenwerkende Vakfotografen Nederland SVFN", een beroepsorganisatie voor professioneel werkende fotografen.
Niet zomaar de eerste de beste dus.

Na een algemene introductie over zijn werk heeft hij ons de kneepjes van het vak van fotograaf bijgebracht, waarbij wij, onder zijn deskundige begeleiding, vrijelijk gebruik mochten maken van zijn studio, met alle voorzieningen van dien, zoals lampen flitsers, etc.
En met natuurlijk aanwijzingen van de meester zelf.

Kijk, daar leer je wat van!
Niet alleen over het gebruik van de apparatuur, eigenlijk is dat maar bijzaak, maar vooral ook hoe je met een model omgaat, iemand op zijn/haar gemak stelt, uitnodigt tot een interessante pose, etc.
Een fantastische ervaring!

2 opmerkingen:

Kees zei

Hallo Adri, Ik ben in afwachting van je volgende foto's,(grapje Ha ha ha ), Maar dat is niet niks, Les van een prof te krijgen.
Groeten Kees

Ger zei

Dag Adri,

Heb de link naar Willem van der Vlies uitvoerig bekeken,klasse....

Nou had je volgens mij ook wel een heel lief en gewillig foto model voor de lens en dat werkt prettig voor beide partijen.

Groet,
Ger